مساحقه چیست؟ بررسی چگونگی اثبات و مجازات مساحقه

مساحقه: زمانیکه رابطه جنسی بین دو زن صورت گیرد مساحقه رخ داده است، طبق شریعت دین گناه و طبق قانون جرم است، در سایر کشورها به نوعی این عمل پذیرفته شده است. اما در قوانین جمهوری اسلامی ایران به دلیل تبعیت از قوانین دینی این عمل قبیح و ناپسند شمرده شده است و در صورت اثبات آن برای مرتکبین مجازات در نظر گرفته می‌شود. در ادامه به صورت کامل به تشریح مساحقه و مجازات آن می‌پردازیم.

مساحقه چیست؟

در لغت مساحقه به معنای مالیدن، کوبیدن، نرم و له کردن است، اصطلاحا برای همجنسبازی زنان از واژه مساحقه استفاده می‌کنند.

مساحقه در حقیقت به رابطه جنسی بین دو زن گفته می‌شود، بدین صورتکه اندام تناسلی دو زن روی هم قرار گیرد. به همان صورت که رابطه جنسی بین دو مرد از دید اسلام ناپسند و گناه است. رابطه جنسی بین دو زن هم عملی زشت و قبیح بشمار می‌رود.

مجازات جرم مساحقه

در صورت ارتکاب مساحقه برای افراد مجرم شلاق در نظر گرفته شده است که به میزان 100 عدد است. برای کاهش این مجازات دادگاه هیچگونه اختیاری ندارد.

مساحقه چیست؟

مساحقه جزو جرایم عمومی محسوب می‌شود و مانند جرایم عمومی از سه رکن برخوردار است که عبارت است از:

رکن قانونی مساحقه

در سال 1392 ماده 338 و ماده 339 قانون مجازات اسلامی تصویب شد که در این خصوص صراحتا مساحقه را جرم دانست و برای آن مجازات تعیین کرد، لذا این عمل به واسطه شرع اسلام قبیح، گناه و جرم محسوب می‌شود.

امام صادق در خصوص سوال زنی که در مورد مساحقه می‌پرسید میفرمایند: «حد زنا بر آنان جاری می‌شود. این زنان در روز قیامت، با لباس‌هایی از پاره‌های آتش محشور می‌شوند و مقنعه‌های آتشین بر سر دارند و شلوارهایی از آتش برتن دارند و ستون‌هایی از آتش در شکم آنها وارده شده است که تا سرشان ادامه دارد و خداوند آنان را به داخل آتش پرتاب می‌کند»

رکن مادی جرم مساحقه

زمانیکه دو زن آلت‌ها تناسلی خود را به هم نزدیک کنند مساحقه شکل گرفته است، در صورتیکه دو فرد مونث با آلت تناسلی همدیگر ور بروند و یا بعبارتی بازی کنند اصطلاحا همجنس‌بازی با آلت تناسلی اتفاق افتاده است.

برای همجنس‌بازی زنان انواعی گفته نشده است اما طبق اصل قانونی بودن جرم به فعل ممنوع در قانون تصریح شده باشد.

بنابراین رکن مادی مساحقه عبارت است از: «مالیدن اندام تناسلی و اعمال دیگر مانند بوسیدن زنی توسط زن دیگر از روی شهوت یا لیسیدن اندام‌های تناسلی است»

منبع

این موارد ذکر شده جزو جرم مساحقه هستند اما به دلیل اینکه در ماده 159 قانون ذکر نشده است، مجازاتی برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است.

براساس ماده 134 ق.م.ا این چنین آمده است: «دو زن که با هم رابطه خویشاوندی نسبی نداشته باشند، بدون ضرورت، برهنه زیر یک پوشش قرار گیرند» این رفتار به صورت فیزیکی برای دو زن که جزو خویشاوندان نسبی هم نیستند ضرورت ندارد اما این موارد در تعریف مساحقه نمی‌گنجد.

رکن معنوی جرم مساحقه

اگر زنی که مرتکب این جرم شده باشد، مدعی شود که از حرام بودن عمل مساحقه آگاهی نداشته است، اگر صدق گفتار وی فراهم شده باشد ادعای شخص بدون نیاز به سوگند و بینه پذیرفته خواهد شد.

همچنین زمانیکه متهم مدعی شود که قصد ندشته این جرم را انجام دهد، با توجه به ادعای شخص رفع مسئولیت کیفری صورت می‌گیرد.

این ویژگی فقط در جرایم حدی صورت می‌گیرد و در جرایم دیگر قابل استفاده نیست.

صرفا ارتکاب رفتار فیزیکی سبب مسئولیت کیفری نیست، رفتار صورت گرفته باید از سوء نیت برخوردار باشد تا رکن معنوی عمل انجام شود. به بیانی دیگر: «مرتکب باید از نظر روانی برای ارتکاب جرم عمد و قصد داشته باشد (جرایم عمدی)، یا در اجرای عمل به نحوی از انحاء و بدون آنکه قصد منجزی بر ارتکاب بزه از او سربزند، خطایی انجام دهد که بتوان او را مسحق مسئولیت جزایی شناخت (جرایم غیرعمد)»

لذا مساحقه جزو جرایم عمومی است و برای ارتکاب این جرم باید سوء نیت عام و خاص را در نظر گرفت. سوء نیست عام در جرم مساحقه به این معناست که فرد مجرم باید در انجام رفتار فیزیکی ارده خودآگاه داشته باشد.

در جرم مساحقه فردی که به این جرم مرتکب شده است باید از اراده خودآگاه برخوردار باشد تا مجازات برای آن در نظر گرفته شود، زمانیکه ارتکاب عمل در زمان خواب، هیپنوتیزم یا مستی صور گرفته باشد به لحاظ اینکه فرد اختیاری در این زمینه نداشته است جرمی محقق نخواهد شد.

مساحقه در قوانین ایران اشاره به رفتارهای همجنسگرایانه میان دو یا چند زن دارد. همجنس‌گرایی زنانه زیر عنوان «مساحقه» عملی مجرمانه محسوب می‌شود

ویکیپدیا

نابالغ بودن یکی از طرفین

زمانیکه در هنگام ارتکاب مساحقه یکی از آن‌ها بالغ، عاقل و یا مختار نباشد. مجازات حد فقط برای فرد بالغ اجرا خواهد شد. اجرای حد برای دو نفر لازم نیست.

جرم فاعل و مفعول در مساحقه

منظور اصلی از فاعل و مفعول در جرم مساحقه زمانی است که یکی از آن دو با آلت تناسلی یکی دیگر بازی کند اما فقط هدفش ارضای نیاز جنسی وی باشد نه ارضای نیاز جنسی خودش.

در زمان اجرای حد مساحقه بین فاعل و مفعول فرقی نیست، به عبارت دیگر هم فاعل و هم مفعول در صورت بالغ بودن 100 ضربه شلاق دریافت می‌کنند.

مجازات برای مساحقه کنندگان

مجرمین مساحقه مسلمان، غیرمسلمان، محصن و یا غیرمحصن، با عنف یا غیرعنف در قانون هیچ تفاوتی ندارند و قانون برای آن‌ها به یک اندازه اجرا خواهد شد در کلیه موارد مذکور مجازات مرتکبین مساحقه 100 ضربه شلاق است.

ادله اثبات دعوی در جرم مساحقه

اقرار: در اکثر جرایم در صورت یک مرتبه اقرار فرد مجرم شناخته می‌شود، اما در جرم مساحقه فرد باید 4 مرتبه اقرار کند.

شهادت: معمولا در جرایم مختلف شهادین متشکل از 2 مرد است، اما در جرم مساحقه نیاز به شهادت 4 مرد برای اثبات است.

جرایم حدی به صورت شهادت بر شهادت اثبات نمی‌شوند.

روایت خمینی از مجازات مساحقه

سید روح‌الله خمینی در باب مساحقه می‌گوید: «با وطی زن به زن مساحقه واقع می‌شود و اثبات این جرم مانند اثبات لواط است و مجازات آن صد ضربه تازیانه است، به شرطی که مرتکب، عاقل، بالغ و مختار باشد و این کیفر در محصنه و غیر آن یکسان است؛ و گفته شده اگر مساحقه کننده محصنه باشد، حکمش سنگسار می‌باشد، ولی صحیح‌تر اوّلی است (تازیانه می‌خورد، و سنگسار نمی‌شود) و تفاوتی نیست در اجرای مجازات بین فاعله و مفعوله و زن کافر یا مسلمان»

ویکیپدیا
مجازات مساحقه

مجازات مساحقه از نگاه قانون

قانون‌گذار در مادهٔ ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی اضافه نموده‌است: «هرگاه دو زن که با هم خویشاوندی نسبی نداشته باشند بدون ضرورت، برهنه زیر یک پوشش قرار گیرند به کمتر از صد تازیانه تعزیر می‌شوند. در صورت تکرار این عمل و تکرار تعزیر، در مرتبهٔ سوم به هر یک صد تازیانه زده می‌شود»

ویکیپدیا

اسقاط مجازات مساحقه

از جمله موجبات سقوط جرایم حدودی توبه است، توبه به معنی بازگشت به سوی خدا و آیات اوست. «فان تابوا و اقاموا الصلاة و آتوا الزکاة»

لذا توبه بازگشت از گناه و به نوعی پشیمانی است بطوریکه فرد قصد تکرار جرم را نداشته باشد. تاثیر توبه در ساقط شدن مجازات حد به توبه و نحوه اثبات حد بستگی دارد.

زمانیکه حد با بینه ثابت شود تصور دو حالت قابل تصور است:

توبه پیش از شهادت شهود قابل محقق شدن است و سبب سقوط حد خواهد شد.

توبه پس از شهادت شهود صورت گیرد در این باره در اجرای حد تاثیری ندارد، زمانیکه حد مساحقه با اقرار مجرم صورت گیرد و بعد از آن توبه کند، حد قابل ساقط شدن نیست. اما قاضی قادر است از ولی امر تقاضای عفو کند.

سوالات متداول

اگر نصاب اقرار در مساحقه ، کمتر از 4 بار باشد ، چه اتفاقی رخ میدهد؟

زمانیکه زن کمتر از 4 بار جرم مساحقه را اقرار کند، 100 ضربه شلاق دریافت نخواهد کرد اما به 31 ضربه تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شود.

مصادیق جرایم منافی عفت شامل کدام جرایم است؟

جرم زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه جزو جرایم منافی عفت هستند

4.5/5 - (36 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Scroll to Top تماس با وکیل!