آسانترین راه برای اثبات وجود رابطه زوجیت چیست؟ 5 روش

دعاوی اثبات زوجین هم در ازدواج دائم و هم در ازدواج موقت توسط هر یک از زن و شوهر ممکن است مطرح شود حال سوال این است که آسانترین راه برای اثبات وجود رابطه زوجیت چیست؟ در ادامه به بررسی روشهای اثبات زوجیت می پردازیم.

آسانترین راه برای اثبات وجود رابطه زوجیت چیست؟

بر اساس ماده 993 قانون مدنی جمهوری اسلامی، تنها زمانی رابطه همسری بین مرد و زن به رسمیت شناخته میشود که موضوع نکاح آنها در دفاتر ثبت حوال به ثبت برسد.

اما در موارد زیادی دعاوی اثبات زوجیت شکل میگیرد که یک خواهان و یک خوانده دارد. در دعوای اثبات زوجیت، فردی که مدعی رابطه زوجیت می باشد را خوانده می نامیم و فردی که وجود رابطه زوجیت را منکر میشود خوانده می نامیم.

در برخی مواقع نیز ممکن است دعوای اثبات زوجیت علیه ورثه شکل گیرد، یعنی زمانی که فردی فوت کند و زنی مدعی شود که با همسر مرحوم بوده است و وراث نیز از پذیرش ادعای زن امتناع کنند. در این حالت نیز زن باید طرح دعوای اثبات زوجیت بر علیه ورثه انجام دهد.

در دعاوی اثبات زوجیت کمک گرفتن از یک وکیل خانواده در تهران میتواند تاثیر به سزای در رای پرونده داشته باشد، چرا که وکیل خانواده میداند چه مدارکی قابل اعتنا و اعتبار هستند و همچنین در طرح دعوا و دفاع از حق موکل خود اشراف کامل بر قوانین دارد.

آسانترین راه برای اثبات وجود رابطه زوجیت چیست
آسانترین راه برای اثبات وجود رابطه زوجیت چیست؟

روشهای اثبات زوجیت چیست؟ 5 روش اثبات زوجیت

  1. اقرار
  2. وجود سند کتبی
  3. شهادت شهود
  4. سوگند
  5. معاشرت و مساکنت زوجین

اثبات زوجیت با اقرار

هر گاه زن و شوهر هر دو اقرار کنند که با یکدیگر زوج هستند، کفایت میکند و زوجیت بین آنها اثبات شده می باشد. اگر اقرار زوج و زوجه بر رابطه زوجیت بر اساس شرایط صحت باشد کفایت میکند و رای زوجیت صادر میشود. و این رای قابل تجدیدنظر یا فرجام خواهی نخواهد بود.

اثبات زوجیت با سند کتبی

اگر زن و شوهر سندی کتبی، رسمی یا غیر رسمی مبنی بر رابطه زوجیت داشته باشند، چنانچه آن سند مورد ادعای جعل قرار نگیرد، یک دلیل محکمه پسند برا اثبات رابطه زوجیت می باشد.

اثبات زوجیت با شهادت شهود

یکی از روشهای اثبات رابطه زوجیت، شهادت شهود می باشد، بنابراین اگر در زمان عقد، شهودی وجود داشته باشند، میتوانند با مراجعه به دادگاه شهادت دهند و برای دادگاه نیز شهادت آنها کفایت میکند.

اثبات زوجیت با سوگند

یکی از ضعیف ترین ادله برای اثبات زوجیت، سوگند خوردن می باشد. اینکه مرد یا زن سوگند یاد کند رابطه زوجیت با فرد دیگر دارد.

اثبات زوجیت از طریق معاشرت و مساکنت

یکی از روشهای اثبات رابطه زوجیت، همزیستی زن و شوهر در یک مکان واحد می باشد به شرطی که رفتار آندو کاملا مشابه با زوجین دیگر باشد.

با توجه به صحبت های انجام شده آسان ترین راه اثبات زوجیت این است که زن و شوهر هر دو اقرار کنند که بین آنها رابطه زوجیت برقرار شده است.

اثبات زوجیت باصدا ؛ عکس یا فیلم

این که آیا میشود با فیلم، صدا و یا عکس ازدواج را ثابت کرد کاملا به نوع عکس و فیلم و صدا بستگی دارد. اگر فیلم مراسم عقد باشد، طرف مقابل نمیتواند مدعی آن شود مگر اینکه یک دلیل قانع کننده داشته باشد. مثلا ثابت کند فیلم واقعی نیست.

اگر برای طرح دعوای اثبات زوجیت به کمک گرفتن از وکیل خانواده فکر میکنید، میتوانید برای مشاوره تخصصی با بهترین وکیل خانواده کرج با ما در تماس باشید.

برای اثبات زوجیت در دادگاه چه مدارکی لازم است؟

با توجه به نکات ذکر شده در بالا، هر شخصی که مدعی زوجیت است باید به دادگاه خانواده دادخواست داده و از مدارک زیر برای اثبات زوجیت استفاده کند:

  1. سند ازدواج
  2. شهادت شهود یا مطلعین
  3. تحقیقات محلی
  4. سوگند
  5. درخواست جلب نظر کارشناس
  6. درخواست استعلام

اثبات زوجیت در صورت فوت زوج

اگر شوهر فوت کند و عقد را ثبت نکرده باشد، چنانچه این عقد در حضور شهود بوده باشد، زن میتواند طرح دعوای اثبات زوجیت علیه ورثه کند و دلایل و مدارک خود را تقدیم دادگاه کند تا بتواند رابطه زوجیت خود با متوفی را اثبات کند.

نمونه دادخواست اثبات رابطه زوجيت

مشخصات طرفین | نام نام خانوادگی نام پدر شغل محل اقامت شهرستان، دهستان، خیابان. کوچه، شماره. پلاک
خواهان مشخصات مرد:

خوانده مشخصات زن:

وکیل یا نماینده قانونی مشخصات وکیل یا وکلای دعاوی در صورت تمایل به داشتن آن

خواسته یا موضوع و بهای آن تقاضای صدور حكم مبنی بر ثبوت علقه زوجیت دانم به شرح متن

دلایل و منضمات دادخواست |(مدرک) ۱۔ دلیل سمت / وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی (یک برگ) ۲۔ فتوکپی مصدق استشهادیه – محلی (یک برگ) ۳- شهادت شهود ۴- تحقیق محلی ۵- ثانی دادخواست (۳ برگ) |

شرح دادخواست ریاست محترم دادگاه عمومی بخش ………./ مجتمع قضایی….

ریاست محترم دادگستری شهرستان هرات / استان یزد اسا اینجانب / اینجانبه… به وکالت از خواهان به استحضار می رساند

۱- موكل (خواهان) در تاریخ… با مهری به میزان / تعداد… با خوانده محترمه عقد ازدواج | دائم نموده است.

۲- پس از گذشت مدتی و به دلایل نامشخصی خوانده سر به ناسازگاری گذاشته و في الحال هرگونه رابطه زواج را انکار می نماید

۳- بناء عليهذا: با تقدیم دادخواست حاضر:

و با توجه به توالی فاسد بر این امر، استنادا به ماده یک قانون راجع به انکار زوجیت مصوب سال ۱۳۱۱ و ماده ۱۰۶۲ قانون مدنی و مساله (۷) از فصل في عقد النكاح و احکام کتاب النكاح تحریر الوسیله حضرت امام خمینی (ره)

رسیدگی و استماع خواسته و نفس الامر صدور حکم به شرح ستون خواسته اجمالأ بر ثبوت | واقعه ازدواج دائم مابين خواهان و خوانده) از محضر دادگاه مورد استدعاست.
۴- اسامی و اقامتگاه شهود خواهان: ۱………………… ……………….. .

۵- هر اقدامی از سوی ریاست محترم دادگاه، در جهت کشف حقیقت مزید امتنان خواهدبود.

با تشکر و تجدید احترام محل امضاء – مهر – اثر انگشت

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Scroll to Top تماس با وکیل!